Saturday, August 4, 2007

Kontroll på galskapen

Nei, nå må jeg begynne å få "kontroll på galskapen"! Jeg må:

-få system på treninga slik at vi ikke glemmer av å trene på momenter ei uke eller to

-få stimuluskontroll på de innlærte momentene slik at vi kan komme oss videre til å sette sammen øvelser

- øke tiden mellom belønningene sakte. Cindy skal kunne oppleve at feks holdten ikke belønnes hver gang, uten å bli frustrert og avbryte med å gjøre et annet moment. Dette henger jo litt sammen med stimuluskontroll da. Når et moment er gjort under kommando, skal ikke hunden selv avbryte eller skifte moment.

-Se framover mot klasse 1 og 2 - øvelsene.

Apportering:
Cindy har fått en overtro! Hun er overbevist om at hun skal rygge med en gang hun griper apportbukken. Og da mener jeg altså med en gang - i samme sekund med andre ord. Og når det er i samme sekund, så er det ikke så lett for meg å klikke før hun løfter rompa og rygger... Vi sitter med andre ord litt fast nå, og jeg må ha en liten tenkepause. Kanskje be noen erfarne klikkere om råd...

Utgangsstilling:
Trente utgangsstilling i dag og Cindy var urolig og uryddig i inngangen. dette var ikke bra. Jeg hentet klossen vår og trente bakpartskontroll fra skretch og til hun beveger seg inntil meg mens jeg står i ro. Da fikk vi inngangen fine igjen! Bakpartskontrolltrening må vi altså ha parallelt med innsitt-treninga.

Thursday, August 2, 2007

Apportering fortsetter

Jeg må passe meg for at ikke Cindy får en overtro ndg å dra i apporten. Dvs at hun tror at hun skal dra sånn at føttene beveger seg bakover. Jeg tror det er det som er i ferd med å skje. Jeg begynte å trene på griping når hun sitter, og det virket vanskelig for henne å holde ordentlig fast. Hun får jo ikke til å dra apporten bakover. Jeg må dermed trene på grep ved sittende, men senke kriteriene ved grepet for å bygge opp et godt grep under sittende.
Jeg må holde fast i apporten fremdeles.

Før jeg begynte å trene med sittingen, hadde jeg senket apportbukken gradvis nærmere bakken, og fått henne til å løfte den opp noen ganger. Mens jeg holdt fast vel og merke. Dette gikk bra, men det var ikke noe viktig punkt. Jeg skal konsentrere meg om å få henne til å sitte og holde fast nå. Øker antall sekunder gradvis til hun kan holde fast noen sekunder, mens jeg holder.

Når hun er sikker på dette, kan jeg gradvis begynne å løsne mitt eget grep litt.

Ellers så driver vi med litt lek og lufting og kontakttrening på nye steder. Cindy er med i bilen og får komme ut litt etter handleturen. I dag satt hun også bundet utenfor butikken noen minutter, og hun bare venta tålmodig. Veldig flink! Hun er en selvsikker og uavhengig hund, det hjelper i sånne situasjoner.
Related Posts with Thumbnails