Wednesday, April 25, 2007

Stå

Javel. Da har vi tøffet videre, og begynt å trene stå. Stå har vi trent før, og den fins i arkivet. Men jeg opplever at det ikke alltid er så enkelt å få fram den adferden jeg ønsker med en gang. Hun prøvde med sitt, rygging og dekk noen ganger før hun tilfeldigvis sto og kunne få klikk for det. Etter noen Bra! så forsto hun imidlertid at det var stå som gjalt.

Et par økter etter og vi begynte med stimulikontroll. Foreløpig sier jeg kommandoen i det øyeblikk hun stanser, eller at hun står stille. Bruker ikke klikker, men stemmen, føler det fungerer best på dette momentet.

Siste økta i ettermiddag, begynte vi med stå under baklengs marsj. Fordi hun tilbød det helt tilfeldig selv en gang! Tenker det er en fordel å få denne under stimulikontroll raskt, og begynte under samme økt å i kommando før ståen, med godt resultat.

Strategisk levering av forsterker: Jeg veklser med å hive godbit bak, hive leke bak, og atvi går til siden og leverer godbit. Forsøker å unngå at hun går framover for å få godbit etter å ha fått ros for å stå.

No comments:

Related Posts with Thumbnails