Wednesday, July 25, 2007

Avansert klikkerkurs

Vi var på klikkerkurs med Thomas denne helga også. Denne gang var kurset på Lysaker. Jeg har lært:

1. At vi bør trene doggie-zen og at vi ikke har forstått det riktig så det er like godt at vi ikke har trent så mye på det fra før. Men nå bør vi trene på det innimellom. Thomas menere at sitt er det beste å begynne å trene doggie-zen i, så da hører vi på han og gjør det! Trener på stå og dekken også, men bare med et par klikk og ikke så vanskelig som jeg gjør med sitten.

2. Vi har lært hvordan vi skal trene med bur. Medn etter å ha tenkt meg litt om er ikke dette noe jeg kommer til å satse noe særlig på. Det passer ikke inn i vår hverdag, på en måte. Men deler av det er passende, feks å øve på at hunden skal synes at buret er et fint sted og være og at den gjerne skal gå inn dit selv, gjerne på kommandoen "buret".

3. At leking er en fin ting. Få hunden i rett intensitet før jeg starter treningen. Lek på nye plasser, med en gang hunden kommer ut av bilen. Hunden skal lære å ta kontakt med deg etter å ha hoppet ut av bilen, og deretter bestemmer du når den skal få gå og lukte.

4. Ha gjerne to kommandoer for fri: "Fri" betyr "gå og gjør hva du vil". "Okey" betyr "beveg deg og ta kontakt med meg".

5. Man kan gjerne øve samme øvelse 12-18 ganger på rad - man rekker nemlig det på ett minutt!

6. Vi har lært fremgangsmåten til luktdiskriminnering med post-it-lapper, og har begynt å trene på det. Men det er ikke så lett å få bikkja til å forstå at hun skal fryse fast nesen på targeten (håndflata). Så vi kommer liksom ikke lenger. En og annen gang blir frysingen lenger, forhåpentligvis blir det oftere og oftere. Men da jeg prøvde med post-it-lapper i hånda, ble det bare slikking og tull...

7. Tren innkalling gjerne 4-5 ganger om dagen. La en holde hunden og spring litt, stopp opp og rop, spring når hunden er i farta. Lek! Hjelperen slipper hunden først når hunden drar til og virkelig viser at hun vil avgårde. Dette bør vi øve mer på!

8. Det kan hende det er lurt å kreve at hunden går ved siden eller bak deg på tur, ikke foran. Når den er foran så har man ikke sånn kontroll når det kommmer andre hunder imot. Cindy kan jo bli noe vill da...


Forresten så har Cindy begynt å halte på den høyre bakfoten sin igjen i dag. Uten at vi kan skjønne at hun har gjort seg noe. Hun er som tidligere halt kun når hun har lagt i ro litt.

No comments:

Related Posts with Thumbnails